Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking

Gepubliceerd op 25 juli 2024 om 08:00

Wahoo Swimming Staat Stil bij de Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking

In Nederland, het waterland, redden we ons wel. Als je hier in een meer of rivier valt, zwem je meestal gewoon naar de oever. Recreatief zwemmen is 's zomers een van onze favoriete bezigheden. Desondanks verdrinken er nog steeds mensen, en wereldwijd is dat probleem alleen maar erger. Op 25 juli vragen we daar aandacht voor, met de Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking.

Wist u bijvoorbeeld dat er jaarlijks bijna 230.000 mensen verdrinken? Van alle niet-natuurlijke sterfgevallen is verdrinking maar liefst de derde doodsoorzaak. Dit komt het meest voor in arme landen. Tijdens de Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking vragen de Verenigde Naties aandacht voor die cijfers, maar zeker ook voor de oplossingen voor het probleem.

Belang van Goede Zwemlessen en Veiligheid

De Dag is bedoeld om het belang van goede zwemlessen en het beveiligen van onbewaakte waterpunten te benadrukken, en om mensen op te leiden tot reddingsbrigadiers en zweminstructeurs. Op deze Dag kunt u zowel rapporten lezen met ontwikkelingen over bijvoorbeeld sterftecijfers, maar er is ook een grote kans dat zwemclubs, zwembaden en reddingsbrigades gratis cursussen en demonstraties geven. Op overheidsniveau gaan ambtenaren op werkbezoeken.

Doe Mee en Maak het Verschil

Bij Wahoo Swimming willen we ons steentje bijdragen door het bewustzijn te vergroten en het belang van veiligheid in en om het water te benadrukken. We moedigen iedereen aan om zich te verdiepen in de problematiek en deel te nemen aan de activiteiten die op deze dag worden georganiseerd.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van de VN.

Samen kunnen we het verschil maken en bijdragen aan een veiligere wereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

Sportieve groeten,

Het Team van Zwemvereniging Wahoo Swimming