Programma Olympische spelen dag 1

Gepubliceerd op 27 juli 2024 om 09:23

De Opening van de 2024 Olympische Spelen: Een Spectaculaire Start!

De langverwachte opening van de 2024 Olympische Spelen is een feit, en wat een prachtige show was dat gisteren! Parijs verwelkomde atleten en toeschouwers van over de hele wereld met een adembenemend spektakel van licht, muziek en dans. De historische Seine rivier diende als het decor voor een ongeëvenaarde ceremonie, die het startschot gaf voor wat beloofd een memorabele Olympische Spelen te worden.

Vandaag is het de beurt aan onze Nederlandse zwemmers om hun talenten te laten zien in het water. Daarnaast willen we in het bijzonder Simon Buscher aanmoedigen, een Oostenrijkse zwemmer en een vriend van Wahoo Swimming. Simon heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een uitzonderlijk zwemmer en is klaar om zijn grenzen te verleggen op het grootste sportpodium ter wereld (100 vlinderslang 2 augustus)

Hieronder volgt een kort overzicht van de Nederlandse zwemmers die vandaag in actie komen, inclusief de starttijden van hun races (bron: website Team.nl):

Programma Zwemmen Dag 1 - Zaterdag 27 juli:

Ochtendprogramma (11:00 - 13:00 uur):

Mannen 100m Schoolslag:            Series met Arno Kamminga en Caspar Corbeau
Vrouwen 100m Vlinderslag:          Series met Tessa Giele
4x100m Vrije Slag:                        Series met Kim Busch, Tessa Giele, Sam van Nunen en Marrit Steenbergen

 

Avondprogramma (20:30 - 22:30 uur):

Mannen 100m Schoolslag:            Halve finale eventueel met Arno Kamminga en Caspar Corbeau
Vrouwen 100m Vlinderslag:          Halve finale eventueel met Tessa Giele
4x100m Vrije Slag:                        Finale eventueel met Kim Busch, Tessa Giele, Sam van Nunen en Marrit                                                                        Steenbergen

 

We wensen alle sporters en in het special de  zwemmers veel succes en kunnen niet wachten om hun prestaties te zien. Laten we met z’n allen onze zwemmers aanmoedigen en hopen op een dag vol persoonlijke records en misschien zelfs Olympische medailles.

Zorg ervoor dat je inschakelt en geen moment mist van deze spannende wedstrijden. Samen juichen we onze Nederlandse atleten en onze vriend Simon Buscher naar de overwinning!

Go TeamNL! Go Simon Buscher!