Programma en vooruitzichten dag 2 in Parijs

Gepubliceerd op 28 juli 2024 om 09:36

Welkom op dag twee van de Olympische Spelen in Parijs!

Na een regenachtige eerste dag schijnt vandaag de zon volop in de Franse hoofdstad, wat een perfecte setting biedt voor een dag vol spannende sportevenementen.

Ochtendactiviteiten

De dag van 'Team NL' begint om 09.53 uur met een wedstrijd van de handboogschutters. We hopen op een sterke start van onze schutters, die gemotiveerd zijn om hun beste prestaties te leveren.

Watersporten in de schijnwerpers

Vandaag is er veel Nederlandse actie bij de watersporten. Op het programma staan onder meer de series in het roeien, waar onze roeiers alles zullen geven om een plek in de volgende ronde te bemachtigen. Daarnaast zullen er spannende zwemwedstrijden plaatsvinden, met zowel series als medaillewedstrijden op het programma. De Nederlandse zeilers gaan de strijd aan in de marathonraces bij de iQfoil en de series in de 49er en 49erFX.

Mountainbiken

Onze mountainbikers, Puck Pieterse en Anne Terpstra, staan om 14.10 uur aan de start. Pieterse geldt als een van de grote favorieten voor olympisch goud en we kijken vol verwachting uit naar haar race.

Avondhoogtepunt: Zwemmen

Vandaag zien we Tess Schouten in actie rond 10:00 uur op de schoolslag en ook Kai van Westering op de 100 rugcrawl. hoogtepunt van de avond is zonder twijfel de finale van de 100 meter schoolslag, waarin Caspar Corbeau en Arno Kamminga om 21.54 uur zullen strijden voor een medaille. Dit belooft een spannende race te worden, waarbij beide zwemmers uitstekende kansen hebben op succes.

Andere sporten

Daarnaast kunnen we vandaag ook genieten van Nederlandse deelname aan tennis, skateboarden en opnieuw handboogschieten. Onze atleten zijn klaar om te schitteren en we kijken uit naar hun prestaties.

Volg ons voor live updates en uitslagen, en mis niets van de actie tijdens deze zonovergoten dag van de Olympische Spelen in Parijs!

Veel plezier met kijken namens Wahoo Swimming