Update Parijs 2024

Gepubliceerd op 31 juli 2024 om 09:52

Olympische Spelen in Parijs: Steenbergen en Corbeau in Zwemfinales

Marrit Steenbergen en Caspar Corbeau hebben zich dinsdag gekwalificeerd voor de zwemfinales op de Olympische Spelen in Parijs. Steenbergen, regerend wereldkampioen, plaatste zich voor de finale van de 100 meter vrije slag met een tijd van 52,86 seconden.

Steenbergen op weg naar de finale

In de halve finale noteerde Steenbergen de vijfde tijd. De top acht zwemsters gaan door naar de finale, die woensdagavond om 20.30 uur plaatsvindt. De snelste tijd werd gezwommen door Siobhán Bernadette Haughey met 52,64 seconden, gevolgd door de Australische Shayna Jack met 52,72 seconden.

"Ik ben hier heel blij mee. Ik denk dat ik morgen nog wel wat harder kan," zei Steenbergen na afloop tegen de NOS. Haar persoonlijk record op de 100 meter vrije slag op de langebaan is 52,26 seconden. Steenbergen is een serieuze kanshebber voor een olympische medaille. Eerder dit jaar werd ze in Doha wereldkampioen op deze discipline, hoewel het deelnemersveld daar verzwakt was.

Caspar Corbeau naar zijn tweede finale

Later op de avond maakte Caspar Corbeau indruk in de halve finale van de 200 meter rugslag met de vierde tijd.

Eerder tijdens deze Spelen plaatste de 23-jarige Corbeau zich ook voor de finale van de 100 meter schoolslag, waar hij als achtste eindigde. Zijn landgenoot Arno Kamminga trok zich eerder op de avond terug voor de halve finales van de 200 meter schoolslag wegens een rugblessure. Kamminga won in 2021 olympisch zilver in Tokio.

Vooruitblik

Met Steenbergen en Corbeau in de finales, belooft het een spannende avond te worden voor Team NL. We wensen hen veel succes en kijken uit naar hun prestaties. Volg ons voor live updates en uitslagen van deze veelbelovende zwemwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Parijs!