Waar komt de naam Wahoo swimming vandaan?

Gepubliceerd op 17 augustus 2024 om 09:17

Wahoo Vis - Inspiratie voor Wahoo Swimming

Bij Wahoo Swimming uit de Bommelerwaard krijgen we vaak de vraag waar onze naam vandaan komt. De naam "Wahoo" is geïnspireerd door de wahoo vis, een snelle en krachtige zwemmer die bekendstaat om zijn indrukwekkende snelheid, acceleratie en wendbaarheid in het water.

De wahoo (Acanthocybium solandri) is een roofvis die in tropische en subtropische zeeën over de hele wereld voorkomt. Wat deze vis echt bijzonder maakt, is zijn vermogen om in een oogwenk te versnellen. Met zijn gestroomlijnde lichaam kan de wahoo niet alleen snelheden bereiken tot wel 80 km/u, maar ook uitzonderlijk snel accelereren, waardoor hij een geduchte jager in de oceaan is. Deze snelle acceleratie symboliseert perfect waar onze zwemvereniging voor staat: explosieve kracht, snelheid en de kunst van het zwemmen.

Wahoos jagen vaak in kleine schooltjes van 4 tot 6, soms tot 12 exemplaren. Dit zijn meestal de jongere vissen. De grotere wahoos daarentegen zijn meestal solitaire dieren.  Regelmatig worden wahoos gezien in gezelschap van scholen marlijn en koningsmakrelen, waarmee ze vaak verward worden.

Net als de wahoo vis, streven wij er bij Wahoo Swimming naar om niet alleen snel te zijn, maar ook in staat om direct te versnellen en elke uitdaging zelfstandig, maar ook als team aan te gaan. Onze naam herinnert ons eraan om altijd als team te streven naar verbetering, snelheid en perfectie, precies zoals de wahoo vissen door het water scheren.

Tot snel in het zwembad 

sportieve groet Wahoo Swimming