Jacco Verhaeren aan de slag bij de KNZB

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 21:35

Jacco Verhaeren Keert Terug Bij KNZB

We zijn verheugd om te melden dat Jacco Verhaeren, een van de meest gerespecteerde namen in de zwemwereld, na de Olympische Spelen van Parijs terugkeert naar de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Vanaf 1 september zal Jacco zijn nieuwe rol als Performance Strateeg Topzwemmen op zich nemen.

Jacco is geen onbekende voor de KNZB. Van 2006 tot 2014 was hij al actief als technisch directeur, waarna hij naar Australië vertrok om daar de rol van team director op zich te nemen. Na zijn succesvolle periode in Australië, waarin hij zwemmers naar internationale roem leidde, keerde Jacco in 2020 terug naar Nederland. Zijn expertise werd vervolgens ingeroepen door de Franse zwembond, met als doel om hun zwemmers te laten schitteren tijdens de Olympische Spelen van Parijs.

Aschwin Lankwarden, algemeen directeur van de KNZB, is enthousiast over de terugkeer van Jacco: "Met zijn indrukwekkende staat van dienst in zowel Nederland, Australië als Frankrijk, zijn wij ervan overtuigd dat Jacco een essentiële bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse wedstrijdzwemmen. Zijn terugkomst betekent een nieuwe impuls voor onze zwemmers."

Naast zijn rol bij de KNZB, zal Jacco zijn expertise ook inzetten binnen het sportief managementteam van de wielerploeg Team Visma | Lease a Bike. Bij de KNZB zal hij nauw samenwerken met technisch directeur Sjors Lommerts, die zich meer zal richten op de organisatorische en zakelijke aspecten van het zwemmen en andere sporten binnen de bond.

Sjors Lommerts benadrukt het belang van Jacco's veelzijdige inzet: "De samenwerking met Team Visma | Lease a Bike biedt unieke mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen de sporten, iets waar Jacco altijd een voorstander van is geweest. Zijn visie en ervaring zullen ons helpen om zowel in het zwemmen als daarbuiten nieuwe hoogten te bereiken."

Jacco Verhaeren heeft een indrukwekkende erfenis in het Nederlandse zwemmen, met hoogtepunten zoals de olympische successen van Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo. We kijken uit naar de nieuwe successen die hij met zijn terugkeer bij de KNZB zal brengen.

Namens het bestuur van Wahoo Swimming wensen we Jacco veel succes bij zijn nieuwe functie bij de KNZB en de KNWB